Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا تجمع کارگران پیمانکاری قطارشهری اهواز (شرکت کیسون) در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و دستمزد خود پس از حدود یک ماه همچنان ادامه دارد. این تجمع از حدود 2 هفته پیش روزانه در مقابل کارگاه شرکت کیسون در میدان فرودگاه ادامه دارد.
شهرام شاهین زاده مدیرعامل قطار شهری اهواز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: با پیگیری انجام شده، 2 ماه حقوق از مطالبات کارگران شرکت کیسون پرداخت شده و هشت ماه دیگر از دستمزد این کارگران باقیمانده که پیمانکار طرح قطار شهری باید پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به همکاری هایی که برای تامین منابع مالی شرکت کیسون انجام شده، افزود: این شرکت باید مطالبات کارگران را حداقل تا پایان سال 95 تسویه کند.
شاهین زاده تاکید کرد: از طریق شورای کارگری خوزستان، شورای تامین و کارفرما تذکرات جدی به پیمانکار برای پرداخت مطالبات کارگران داده شده است.
وی همچنین درباره ادامه کار و یا خلع ید شرکت کیسون گفت: تعیین تکلیف و اجرای مترو حق مردم اهواز است و تمام تلاش ها برای ساماندهی این طرح در حال انجام است.
وی با بیان اینکه تمام سعی ما برطرف کردن اختلافات میان کارفرما و پیمانکار است افزود: عملکرد پیمانکار در حال بررسی است و سعی داریم اختلافات را از طریق مراجع رسمی همچون شورای عالی فنی طرح و حل و فصل کنیم.
شاهین زاده اضافه کرد: تصمیم گیری درباره خلع ید شرکت کیسون منوط به تصمیم شهردار جدید اهواز است و باید منتظر انتخاب وی در شورای شهر پنجم باشیم.
همچنین یکی از کارگران متروی اهواز در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: پس از اعتراض کارگران، پیمانکار (شرکت کیسون) حقوق 2 ماه را پرداخت کرده، اما از پرداخت بقیه مطالبات سر باز می زند به همین دلیل است که تجمع کارگران تا تسویه مطالبات، ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، کارگران متروی اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق یک ساله خود از هشتم مرداد دست به تجمع زده اند. پیش از این تجمع ها در مقابل ساختمان استانداری برگزار می شد و در 2 هفته گذشته معترضان در کارگاه شرکت کیسون در میدان فرودگاه تجمع و ورودی این کارگاه را مسدود کرده اند.
بیش از 300 نفر از کارگران قطارشهری اهواز، آذر 94 به صورت گروهی اخراج و حدود یکصد نفر نیز پارسال از کار بیکار شدند. اکنون 327 نفر در شرکت کیسون (پیمانکار قطارشهری اهواز) مشغول هستند.
مجری متروی اهواز شرکت چینی کیسون است که در سال 1385 کار را تحویل گرفت و قرار بود آن را پنج ساله به اتمام برساند اما این طرح اکنون تنها 28 درصد پیشرفت دارد.
مشکلات اجتماعی و تجمعات کارگری به دلیل پرداخت نشدن مطالبات کارگران از ابتدای اجرای این طرح وجود داشته است اما اختلاف پیمانکار قطارشهری اهواز (شرکت چینی کیسون) با کارفرمای پروژه (سازمان قطارشهری و استانداری) از سال 93 به این مساله دامن زده است.
خندان دل معاون عمرانی وزیر کشور در سفر چندی پیش خود به اهواز با ابراز نارضایتی از عملکرد پیمانکار و کارفرمای طرح قطارشهری اهواز اعلام کرد که در صورت ادامه این وضع، پیمانکار خلع ید می شود.
هاشمی زاده معاون عمرانی استاندار خوزستان و رئیس شورای سازمان قطارشهری اهواز پیش از این اعلام کرده بود که پیمانکار طرح (شرکت کیسون) برای پرداخت حقوق کارگران یک ماه مهلت دارد.
7151 / 6037
خبرنگار: نادره وائلی زاده ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۳۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی

به گزارش قدس آنلاین، مطابق ماده ۴۸ قانون کار طرح طبق بندی مشاغل برای اجرای عدالت مزدی می بایست اجرا شود. دراین ماده آمده است به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه کرده و به اجرا درآورد.

بر اساس ماده ۴۹قانون کار برای استقرار مناسبات صحیح کارگاه در زمینه مزد و مشخص شدن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه‌ها، کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح این طرح را تهیه و پس از تایید وزارت کار در کارگاه به اجرا درآورند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل با هدف برخورداری کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش‌بینی شده و در کارگاه‌های بالای ۵۰نفر کارکن لازم الاجرا است؛ این طرح در واقع در کارگاه‌هایی که به حد نصاب ۵۰نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن می‌رسند به اجرا در می‌آید و کارفرمایان مکلفند برابر ماده ۴۸قانون کار، نیروهای کار خود را مشمول طبقه بندی قرار بدهند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند طبقه‌بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور احکام شغلی کارگران است و  اجرای این طرح ضمن افزایش روحیه و انگیزه کار، ایجاد عدالت مزدی، واقعی شدن حقوق نیروهای کار و جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، باعث می شود  که از نیروهای کار در کارگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس شایستگی استفاده شود.

رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در استان تهران

محمد آذر پناه ، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: اجرای طرح های طبقه بندی مشاغل در سال گذشته از رشد ۵۰درصدی برخوردار شد.اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که از رشد ۵۰ درصدی برخوردار بوده است، به رقمی بالغ بر ۲۸۹ کارگاه در سطح استان رسیده است.

وی با بیان این که این طرح در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر موجب افزایش تولید، ایجاد انگیزه کار و احساس عادلانه بودن دستمزد پرداختی به کارگران می‌شود افزود: کارفرمایان مکلفند براساس مواد ۴۸و ۴۹ قانون کار، پرداخت حقوق و مزایای نیروهای کار خود را مطابق طرح طبقه بندی مشاغل انجام دهند.

آذرپناه افزود: با اجرای طرح طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل، کارکنان و کارگران از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش بینی شده در مقررات موضوعی بهره مند می‌شوند. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل زمینه افزایش تولید را فراهم کرده و موجب بالارفتن انگیزه کار در بین کارگران می‌شود.

وی افزود: توجه و تکریم توأمان قشر کارگر و کارفرما در رشد بهره وری و ارتقای شور و نشاط، ایجاد انگیزه و خلاقیت تاثیرگذار است و همواره بایستی مورد توجه قرار گیرد. 

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳از سوی رهبر معظم انقلاب، مهمترین رکن جهش تولید را جامعه کارگری و کارفرمایی دانست و گفت: توجه به نیاز های جامعه کارگری موجب تحقق جهش تولید خواهد شد.

آذر پناه تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از مجموعه ها با تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد روبه رو هستیم و این امر در کاهش کیفیت کار و تولید محصول اثرگذار است.

به گفته وی، در بعضی از بنگاه‌ها عدم اجرای طرح طبقه بندی  مشاغل و پرداخت حقوق و مزایای یکسان به کارگران تازه کار و کارگران با سابقه، بی انگیزگی و خروج کارگران از بنگاه را به دنبال داشته موجب کاهش بهره‌وری و لطمه به بنگاه شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • نخستین بار در صنایع پتروشیمی کشور صورت گرفت؛ تبدیل وضعیت کلیه نیروهای پیمانکار به قرارداد مستقیم با پتروشیمی امیرکبیر
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود