Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا پروژه متروی اهواز درگیر مشکلات ریز و درشت بسیاری از جمله ایجاد گره‌های ترافیکی در شهر توسط سازه‌های نیمه کاره، استهلاک تأسیسات و تجهیزات به کار رفته و بد عهدی‌های شرکت پیمانکار است در این میان یکی از مهم‌ترین مشکلات فعلی این پروژه زیر پا گذاشتن حقوق کارگرانی است که بیش از یکسال و چهار ماه حقوق از پیمانکار این پروژه طلب دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک تسریع در تکمیل فازهای این پروژه در کنار تزریق منابع مالی، بکارگیری نقشه راه مشخص و تعهد پیمانکار، نیازمند وجود کارگرانی است که انگیزه لازم برای ادامه کار را داشته باشند.

به تازگی لیست جدیدی از ۳۹ نفر از کارکنان اخراجی متروی اهواز منتشر شده است در این لیست کارکنانی با تخصص‌های مختلف ازجمله کارشناس ارشد فنی، کارمند، راننده، نقشه بردار، نگهبان، مسئول آزمایشگاه و نیروهای خدماتی به چشم می‌خورد که سابقه به کارگیری برخی از آنها در پروژه متروی اهواز به سال ۸۵ یعنی همزمان با کلنگ زنی این پروژه باز می‌گردد.

یکی از این کارکنان که خواست نامش در خبر ذکر نشود به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر ۱۶ ماه حقوق و عیدی سال ۹۸ را از شرکت کیسون پیمانکار قطار شهری اهواز طلب داریم و از ابتدای امسال تاکنون مبلغ ۱۳ میلیون ریال به صورت علی الحساب به ما داده شده است.

وی گفت: پارسال تنها ۶ حقوق ما را دادند که آن هم برای تسویه سال ۹۶ بود، این نحوه پرداخت از سوی شرکت کیسون به هیچ وجه عادلانه نیست.

سو استفاده رسانه‌های خارج از کشور از تجمعات کارگران

این فرد از سو ءاستفاده برخی رسانه‌های خارج از کشور از اعتراضهای کارگری انتقاد کرد و گفت: چند شبکه فارسی زبان خارج از کشور با مطرح کردن این مساله به دنبال برداشت‌های سیاسی خود بودند درحالی که ما هیچ مشکلی با سازمان قطار شهری و شرکت کیسون نداریم و تنها خواسته ما پرداخت مطالبات است.

اسفندماه سال گذشته نیز چند تن از کارگران متروی اهواز مدعی اخراج شدن از شرکت به دلیل اعتراض به عدم پرداخت حقوق شدند، یکی از این کارگران گفت: برای پرداخت حقوق خود چندین مرتبه اعتراض کردیم همین امر سبب اخراج من و چهار نفر دیگر از کارگران شد.

وی مدعی شد: در آخرین روز کاری سال گذشته برگه پایان کار به ما تحویل داده شد و به نوعی ما را اخراج کردند، درواقع به عمد در آخرین روز کاری این امر صورت گرفت تا فرصت پیگیری را از ما بگیرند.

ارجاع پرونده اخراج کارکنان مترو به شورای تأمین

مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز نیز در این خصوص گفت: از روز اعلام خبر احتمال اخراج ۳۹ تن از کارکنان شرکت کیسون درحال رایزنی و صحبت با مدیران این شرکت هستیم اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

شهرام شاهین زاده ادامه داد: مدیران شرکت کیسون اعلام کرده‌اند که پروژه قطار شهری در اهواز پیشرفتی ندارد و ما هرچند ماه یکبار بخشی از حقوق کارگران را پرداخت می‌کنیم اما باز هم طلب آنها انباشته می‌شود و این پروژه به همین جهت دچار دور باطل شده است.

وی گفت: برای پیگیری اخراج کارکنان متروی اهواز نامه‌ای به کمیته کارگری فرمانداری اهواز ارسال شده که مطابق آن خواستار رسیدگی در شورای تأمین استان هستیم تا در این شورا اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل کیسون پاسخگوی مسئولان باشند، تشکیل نشست شورای تأمین دارای مراحل اداری و قانونی است و احتمالاً ظرف ۲ هفته آینده این جلسه تشکیل می‌شود.

شاهین زاده بیان کرد: تنها ابزار قانونی در دست قطار شهری اهواز برای پیگیری این مساله، قرارداد کارکنان است اگرچه این ابزار محدود می‌باشد اما تلاش خود را برای جلوگیری از تضییع حقوق کارکنان به کار خواهم بست.

وی ادامه داد: اعتصابات صنفی برای دریافت حقوق و مطالبات حق کارکنان متروی اهواز است اما از آنها درخواست می‌شود در این تجمعات به رعایت مسائل قانونی هم توجه کنند.

شاهین زاده یادآور شد: برخی از کارکنان متروی اهواز به دلیل آنکه تصور می‌کنند در این مسیر تنها هستند رفتارهای احساسی دارند اما باید بدانند برای احقاق حق انها تلاش می‌کنیم.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی سخت است و به کارکنان متروی اهواز فشار مضاعفی وارد شده است اما از آنها درخواست می‌کنم در این مسیر آرامش خود را حفظ کنند.

مجبور به کوچک کردن کارگاه متروی اهواز هستیم

مدیرعامل شرکت کیسون در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: اعتباراتی که کارفرمای پروژه قطار شهری اهواز به شرکت کیسون داده به اندازه‌ای کم است که توان پرداخت حقوق کارکنان این مجموعه را نداریم و حتی چند پرداختی آخر با نظارت خود کارفرما به طور مستقیم به حساب کارکنان واریز شده است، هر ماه مبلغی حدود ۱۰ میلیارد ریال به بدهی ما به کارکنان افزوده می‌شود.

گیتی سیف الهی مقدم با اشاره به ناچیز بودن بودجه پروژه قطار شهری اهواز افزود: با این شرایط ناچار به کوچک کردن کارگاه هستیم اما اگر شرایط بهتر شود و پروژه مجدد راه اندازی شود از همین کارگران برای انجام کار دعوت به همکاری می‌شود.

مدیرعامل شرکت کیسون درخصوص خبر اخراج تعدادی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز بیان کرد: پروژه مترو اکنون تعطیل است و در عمل کاری صورت نمی‌گیرد؛ این امکان برای شرکت کیسون وجود داشت که از همان ابتدا با تمام کارگران تسویه حساب کند اما در این سال‌ها تلاش کرد تا این افراد را حفظ کند؛ تنها دلیل تعدیل نیرو در این پروژه مشکلات مالی است.

سیف الهی مقدم با اشاره به اینکه کارفرما به درخواست‌های ما پاسخ نداده است گفت: سرانجام پس از سال‌ها اختلاف این پروژه ‏به شورای عالی فنی ارسال شده که امیدواریم سریع‌تر در این خصوص تصمیم گیری شود.

عملیات اجرایی مترو اهواز بهمن سال ۸۵ آغاز شد اما پیشرفت این پروژه پس از گذشت بیش از ۱۳ سال هنوز کمتر از ۳۰ درصد است.

پروژه متروی اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدان‌های اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است. این پروژه به ۲ گام دسته بندی و گام نخست آن از فرودگاه تا مصلا با ۶ ایستگاه تعیین شده است.

پروژه قطار شهری اهواز از اواخر پارسال تاکنون به دلیل مشکلات مالی به حالت تعطیل درآمده است.

به گفته معاون عمران و توسعه شهری وزارت کشور پروژه متروی اهواز نسبت به سایر کلانشهرها عقب است و تا زمانی که اختلافات موجود در این پروژه رفع نشود نمی‌توان زمانی برای افتتاح آن پیش بینی کرد.

گزارش: ندا رضاپور

۹۸۸۷/‏۶۰۰۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پروژه ها شهرداری اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا

تین نیوز

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مسعود فرخی در این باره اظهار کرد: افراد یا گروه هایی که به صورت غیرمجاز اجراکننده تورهای کلوپ سافاری هستند، از طریق واحد حقوقی، پیگیری حقوقی و به پلیس فتا معرفی می شوند.

فرخی پیگیری قضایی و شکایات از افراد اجراکننده تورهای غیرمجاز، معرفی افراد اجراکننده تورهای غیر مجاز به پلیس فتا به منظور بستن صفحات مجازی و شماره تماس های تبلیغاتی آنها و همچنین معرفی این افراد به پلیس اماکن عمومی با هدف بستن  فضاهای تبلیغاتی آنان را از اقدامات این اداره کل در راستای جلوگیری از برگزاری تورهایی که بدون مجوز قانونی اجرایی می شوند، دانست و گفت: تاکنون سه جلسه تحت عنوان کارگروه امنیت گردشگران برگزار شده که در این کارگروه دستگاه های قضایی، انتظامی، نظارتی و ادارات و نهادهای مرتبط عضو هستند.

وی اظهار کرد: تورهای غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت های آنها به صورت آنلاین و در شبکه های اجتماعی انجام می شود و لازم است پلیس فتا با آنها برخورد کند.

فرخی با بیان اینکه متولیان تورهای غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند، یادآور شد: این نوع تورها هیچگونه پوشش بیمه ای برای گردشگر قرار نمی دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره ای برای مسافران پیش بیاید یا صدمه ای ببینند، کسی مسئولیت آن را به عهده نمی گیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • اخراج کارکنان برج میلاد تکذیب شد
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • اقدام عجیب یک مجموعه شهری معروف پایتخت در جذب نیرو: ۲ ماه کار، بعد اخراج!
  • بهره‌برداری از فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان در اولویت است/بازار «زرین» گذشته را روایت می‌کند
  • آغاز ثبت ‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی از امروز
  • بارش ۳۰ میلی‌متر باران طی ۳۰ دقیقه در اهواز
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰