Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@06:59:06 GMT

قرارداد احداث مترو اهواز فسخ شد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۵۹۵۶

قرارداد احداث مترو اهواز فسخ شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، این سرنوشت پروژه‌ای است که روبان آن 15 سال پیش با بوق و کرنا قیچی خورد؛ پروژه ای که قرار بود شرکت کیسون به‌عنوان پیمانکار، اهوازی‌ها را در طول چهار سال صاحب مترو کند. سال‌هاست که اخطارها و هشدارها از سوی کارفرما و توجیه‌ها و بهانه‌ها از سوی پیمانکار در نامه‌نگاری‌ها و جلسات رسمی و غیررسمی با موضوع مترو اهواز در حال رفت و برگشت است و سرانجام شهرداری اهواز به تصمیم نهایی رسید؛ فسخ قرارداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم البته تا مرحله نهایی شدن افت و خیز زیادی داشته است. معاون وقت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در سال ۹۶ با خط و نشان کشیدن از خلع ید پیمانکار این پروژه سخن گفت و خواستار تعیین تکلیف و خلع ید پیمانکار مترو اهواز به‌دلیل ناتوانی در اجرای این طرح شد.

دو سال پیش هم استاندار خوزستان از تصمیم جدی اعضای شورای سازمان قطار شهری بر خلع ید پیمانکار پروژه خبر داد و بیان کرد: با شرکت کیسون به‌عنوان پیمانکار این پروژه نمی‌توان کار را ادامه داد از این‌رو باید خلع ید شود.

غلامرضا شریعتی قرارداد بسته شده با شرکت کیسون را یک قرارداد بد توصیف کرد و افزود: تاکنون به خاطر مفاد این قرارداد با شرکت کیسون بردباری کرده‌ایم اما ادامه این شرایط ممکن نیست.

مدیرعامل شرکت کیسون همان زمان مدعی طلبی بیش از ۱۰هزار میلیارد ریال شد که بخشی از مطالبات از کارفرما به‌دلیل تغییر در پروژه و احداث ایستگاه‌های مترو در زیر زمین است.

گیتی سیف اللهی مدعی شد: اعتباراتی که کارفرمای پروژه قطار شهری اهواز به شرکت کیسون داده به اندازه‌ای کم است که توان پرداخت حقوق کارکنان این مجموعه را نداریم و حتی چند پرداختی آخر با نظارت خود کارفرما به طور مستقیم به حساب کارکنان واریز شده است؛ هر ماه مبلغی حدود ۱۰ میلیارد ریال به بدهی ما به کارکنان افزوده می‌شود.

پروژه مترو اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدان‌های اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است. این پروژه به ۲ گام دسته‌بندی و گام نخست آن از فرودگاه تا مصلی با ۶ ایستگاه تعیین شده است.

شهردار اهواز: فسخ ابلاغ شده و قطعی است

پروژه‌ای که پس از 15 سال از شروع ساختش هنوز حدود 28درصد پیشرفت فیزیکی داشته و مردم در حسرت خواب سرمایه‌ای هستند که به جای آرامش برای اهوازی‌ها آه و حسرت را به ارمغان آورده است، اکنون به بن‌بست کامل خورده است. هفته گذشته بود که «موسی شاعری» شهردار اهواز خبر از فسخ قرارداد با شرکت پیمانکار ساخت مترو اهواز داد. خبری که مردم را هم خوشحال و هم نگران کرد؛ خوشحال از اینکه بالاخره عزمی برای پایان دادن به این قصه پرغصه ایجاد شده و نگران از اینکه تکمیل پروژه قرار است چگونه باشد؟ موسی شاعری شهردار اهواز در مصاحبه گفت: مردم نگران نباشند پای حرفم برای فسخ قرارداد شرکت کیسون، پیمانکار مترو اهواز، ایستاده‌ام و بدون تعارف بگویم فسخ این قرارداد غیرقابل برگشت است. وی با اشاره به اینکه استاندار خوزستان نیز پای فسخ قرارداد را امضا کرده افزود: فسخ قرارداد رسماً اعلام و مراحل قانونی آن طی شده و اگر کیسون کارگاه را تحویل ندهد، موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد. وی تأکید کرد: اجازه نمی‌دهیم نگرانی مردم بابت تأخیر در این پروژه ادامه داشته باشد و باید بگویم گزینه‌های ما برای ادامه کار در دست بررسی است و انعقاد قرارداد با شرکت جدید در حال طی مراحل کارشناسی و قانونی خود است. شهردار اهواز تصریح کرد: قرارداد شرکت کیسون در سال 85 برای ساخت مترو اهواز زوایای پنهان و اشکالاتی داشته که در صورت لزوم همه مستندات آن برای روشن شدن افکارعمومی ارائه خواهد شد. از شاعری در خصوص توجیهات فنی و کارشناسی برای مترو اهواز در سال 85 پرسیدیم وی تأکید کرد: هر چند برای این پروژه هم مانند دیگر ابرپروژه‌ها مطالعات دقیقی انجام شده بود اما می‌توانم به صراحت بگویم شتابزده عمل شده و در اجرا با مشکلاتی مواجه شد. به گفته وی در سال 85 شرکت کیسون و 10 شرکت دیگر در مناقصه ساخت این پروژه شرکت کردند و به این دلیل که این قرارداد قرار بود به‌صورت EPCF یا مهندسی، اجرا و ساخت با شرط تأمین مالی باشد و 85 درصد هزینه اجرای طرح به‌صورت فاینانس از چین تأمین شود 10 پاکت دیگر اصلاً بازنشد و کار به کیسون سپرده شد. میزان قرارداد در سال 85 با دلار 908 تومانی حدود 970 میلیون دلار یا 730 میلیارد تومان می‌شد. شهردار اهواز گفت: در حال حاضر این طرح پس از گذشت 15 سال تنها 28درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این در حالی است که بر اساس صورت وضعیت ارائه شده از سوی کیسون کارکرد این شرکت 240 میلیارد تومان بوده است اما بیش از کارکرد خود تعدیل گرفته و پروژه را معطل کرده است. در واقع در قبال 28 درصد کار 560 میلیاردتومان دریافت کرده و در آخرین ادعا گفته یکهزارو 400 میلیارد دیگر باید دریافت کند. وی خاطرنشان کرد، «فسخ این قرارداد در راستای حفظ حقوق مردم بوده و سرمایه خود مردم است و کسی حق ندارد آن را نادیده بگیرد. شاعری در پاسخ به این پرسش که کیسون برای گرفتن اضافه دریافت چه ادعایی دارد، گفت: در سال 85 ظرفیت حمل مسافر برای این مترو روزانه 12 هزار نفر بوده که بعداً شورای‌عالی ترافیک آن را به 17 هزار نفر افزایش داد. کیسون هم می‌گوید، قطر تونل را از 5 مترو 40 سانتیمتر به 5 متر و 90 سانتیمتر رسانده است. از سوی دیگر بخش اندکی از مسیر مترو که یک کیلومتر هم نمی‌شود و چند ایستگاه از روی زمین به زیر زمین انتقال یافته است. شهردار اهواز گفت: مترو بسیاری از شهرها که چند سال پس از مترو اهواز کلید خورده به ثمر نشسته است. شهردار اهواز گفت: متأسفانه کیسون به کارگران بومی 20 ماه است حقوق نداده و این مشکلاتی را برای این کارگران به وجود آورده است.

کیسون: اشتباه شده است

اعلام فسخ قرارداد مترو اهواز در استان خوزستان و رسانه‌های این استان انعکاس زیادی داشته است. کیسون در پاسخ به پیگیری‌های خبرنگار ما فقط به اطلاعیه‌ای اکتفا کرد که چند روز پیش و در واکنش به تأثیر فسخ قرارداد این شرکت با شهرداری اهواز بر سهام آن در بورس منتشر کرد.

در این اطلاعیه که با امضای گیتی سیف اللهی، مدیرعامل این شرکت خطاب به سرپرست نظارت بر ناشران بازار پایه منتشر شده، آمده است: «پیرو اخبار منتشر شده در برخی از رسانه‌ها مبنی براخطار فسخ پیمان پروژه قطار شهری اهواز به استحضار می‌رساند فسخ پیمان مذکور که احضار آن توسط شهرداری اهواز اعلام گردیده است با توجه به متن پیام و شرایط نظام فنی – اجرایی کشور قانونی نیست و اشتباهی رخ داده است که اصلاح خواهد شد و مشارکت کیسون نورینکو در حال پیگیری و رفع آن است.» روابط عمومی این شرکت در پاسخ به پیگیری‌های خبرنگار ما گفت فعلاً این شرکت بیشتر از این اطلاعیه پاسخ دیگری ندارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اهواز قطار شهری احداث مترو مترو اهواز شهردار اهواز فسخ قرارداد شرکت کیسون مترو اهواز خلع ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز

ایسنا/فارس مدیران شهری شیراز از پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصدی بزرگترین پل در حال احداث این شهر خبر دادند. پروژه‌ای که قرار است تاثیر چشمگیری در رفع معضل ترافیک و کاهش تصادفات داشته باشد.

پنجمین بازدید مدیریت شهری و اصحاب رسانه از روند اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس شهر شیراز امشب، ۱۵ اردیبهشت با حضور استاندار فارس انجام شد.

در این بازدید شبانه ابتدا پروژه تقاطع غیر همسطح قائم ـ رحمت مورد بازدید قرار گرفت. معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز در ارتباط با این پروژه اظهار کرد: تقاطع غیرهمسطح بلوارهای قائم و رحمت، کنترل ترافیک در بلوار رحمت و حرکت به جهت‌های شمالی و جنوبی را فراهم می‌کند.

محمد امین افزود: این تقاطع همچنین دسترسی مناسب به حرمین مطهر و بافت تاریخی را از سمت جنوب شهر فراهم کرده و یکی از پازل‌های پروژه‌های ترافیکی در بافت تاریخی را تکمیل می‌کند.

وی با بیان اینکه غیر از معارضین معمولی و ملکی، زه‌کشی شهر شیراز هم با شمع‌های پروژه تداخل داشته که در حال انجام است، گفت: معارض بعدی، جابه‌جایی دکل‌های برق بود که به دکل‌های فشار قوی منتقل خواهد شد تا پروژه با کمترین معارض پیش‌ برود.

امین با ذکر این نکته که یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه اجرای این پروژه است، از پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصدی این پروژه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

شهردار شیراز نیز با تقدیر از ورود جدی استاندار فارس و حمایت از اجرای پروژه‌ها، گفت: جابجایی شبکه برق در این پروژه مثل پروژه جام جم انجام و زمینه پیشرفت آن تسهیل شده است.

محمدحسن اسدی با بیان اینکه این پروژه از جنوب به شمال، دسترسی به حرمین مطهر را فراهم می‌کند گفت: مدیرعامل برق منطقه‌ای فارس در اجرای خط مترو در شهرک گلستان و همچنین این پروژه حمایت و همراهی خوبی داشته است.

وی همچنین گفت: برق فشار قوی و متوسط در تقاطع بلوارهای سفیر و رحمت، به زودی نیاز به جابه‌جایی دارند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای فارس نیز با بیان اینکه در چند ماه اخیر کارهای مطالعاتی و مقدماتی جابه‌جایی خط در این محور مهم شهر توسط برق منطقه‌ای انجام شده است، گفت: در شرکت توزیع برق شیراز شاهد افزایش ارتفاع دکل‌ها هستیم که راهگشای پیشرفت پروژه بود.

یدالله حقیقی افزود: با وجود شرایط جوی خاصی که اخیرا بر شهر حاکم بود، اما همواره پای کار بوده‌ایم تا این پروژه بزرگ شهری در مسیر پیشرفت قرار بگیرد.

استاندار فارس در این بازدید شبانه به بارش‌های خوب اخیر در شیراز و استان فارس اشاره کرد و گفت: خدا را بابت باران رحمت شاکر هستیم و حتی در نقطه‌ای از استان فارس شاهد بارش۱۲۰ میلی‌متر باران بوده‌ایم.

محمدهادی ایمانیه با بیان اینکه دوستی و همدلی باعث نگاه و لطف خدا می‌شود، اظهار کرد: همدلی شورای شهر، شهرداری، برق منطقه‌ای و سایر دستگاه‌ها با یکدیگر نتایج بسیار خوبی را در پی‌ داشته است. قدرت و توان فنی ما قابل توجه است و پیشرفت خطوط مترو یکی از نمونه‌های عظمت و شکوه مهندسی ایرانی است.

وی همچنین با بیان اینکه  ایرانی با غیرت روی پای خود ایستاده است و با استکبار و ظلم مبارزه می‌کند، از مردم شیراز خواست که با حفظ محیط زیست، قدردان لطف خدا و هوای پاک شهرشان باشند.

محمدرضا سلاحی، مدیرعامل برق منطقه‌ای شیراز نیز با بیان اینکه بزرگترین پست مرکز شیراز در بدترین شرایط آب و هوایی در این پروژه همکاری داشت، گفت: خوشحالیم که توانستیم طوری عمل کنیم تا مردم دچار قطعی برق نشوند.

دومین پروژه‌ای که امشب مورد بازدید قرار گرفت نیز پروژه غیر همسطح احمدبن موسی(ع) - نواب صفوی بود. معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز با بیان اینکه این پروژه ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است گفت: بهره‌برداری از این تقاطع موجب کاهش تصادفات خواهد شد.

محمد امین افزود: با احداث این تقاطع، ۲ مورد از دورگردهای همسطح در محدوده این پل که عامل تصادفات بوده‌ است، حذف می‌شوند.

وی با بیان اینکه با احتساب هزینه تملک اراضی، تا کنون حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است، گفت: این پروژه تاکنون ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

شهردار شیراز نیز با تصریح اینکه استاندار فارس بر ایمن سازی کمربندی تاکید داشته است، گفت: از سال گذشته که شهرداری ۱۸ کیلومتر از کمربندی را تحویل گرفته است، در این محدوده حادثه منجر به فوت نداشته‌ایم.

محمدحسن اسدی افزود: تقاطع غیرهمسطح احمدبن موسی (ع) به نواب صفوی، بزرگترین پل شیراز است.

ایمانیه، استاندار فارس نیز با تشکر از مدیریت شهری که در حفظ جان مردم اقدام خوبی کرده است، گفت: این همکاری‌ها به سرعت بخشیدن پروژه‌ها و رفع تملکات کمک می‌کند.

محمود صفایی، نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز گفت: شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی شیراز خارج از محدوده واگذاری به شهرداری هستند و باید برای مسیر شهرک صنعتی هم فکری اسای شود.

حمید کریمی، رئیس پلیس راهور شیراز نیز با بیان اینکه اگر این پل نبود، خودروها دچار حوادث زیادی می‌شدند، گفت: تکمیل تقاطع غیرهمسطح احمدبن موسی (ع) به نواب صفوی معضل بزرگ ترافیک منطقه را حل خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعمیرات پلاژ بانوان و احداث پلاژ آقایان در جزیره خارگ اجرا می‌شود
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در ۱۴۰۲
  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • احداث ۲۶ پروژه روبنایی در سایت‌های مسکن ملی سیستان وبلوچستان
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • پل صاحب روضات آماده بهره‌برداری است
  • با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز