Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا انصاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درخصوص موضوع اختلاف با شهرداری اهواز بیان کرد: شهردار اهواز درحالی از فسخ قرارداد با شرکت کیسون به عنوان پیمانکار پروژه مترو سخن می‌گوید که تا ۲۰ اسفندماه سال گذشته مکاتباتی از سوی شهرداری برای تعیین بودجه صورت گرفته‌است.

وی ادامه داد: این پروژه نیاز به اعتبار دارد و تا زمانیکه به پروژه متروی اهواز پول اختصاص نیابد نمی‌توان این پروژه را وارد مدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انصاری اظهار داشت: شهرداری منکر هزینه‌های انجام شده توسط کیسون در این پروژه است و تنها خواسته ما نیز منتظر ماندن تا اعلام نظر شورای عالی فنی است.

وی ادامه داد: اگرچه انتقادات گسترده از شرکت کیسون سبب نوعی مقبولیت برای مجموعه شهرداری اهواز می شود اما باید به دنبال راه حل اساسی برای حل این مشکل باشیم.

رییس هیات مدیره شرکت کیسون بیان کرد: شهردار اهواز قطعا درجریان هزینه‌های ساخت این پروژه است، قیمت اعلام شده از سوی شرکت کیسون کمتر از پیمانکاران سایر پروژه های مترو است و دیگر نمی توان توقع داشت پیمانکار این پروژه را با نصف قیمت به اتمام برساند.

وی ادامه داد: بنظر می رسد شهرداری اهواز به دنبال آنست که پس از آرام شدن شرایط یک پیمانکار برای این پروژه انتخاب کند و بعد که قیمت ها گران‌تر اعلام شد تمام مشکلات را به گردن شرکت کیسون بیندازند.

انصاری گفت: شرکت کیسون سال ها به عنوان قوی‌ترین پیمانکار بخش خصوصی در پروژه متروی اهواز هزینه کرده‌است و دیگر توانی برای تزریق اعتبار به آن ندارد، ما هیچ ادعایی در پذیرش هزینه‌هایی که کردیم نداریم و محاسبات شورای عالی فنی را قبول خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه از رفتارهای شهردار اهواز در بیان مسائل این پروژه متعجب هستم افزود:  ما برای ساخت این پروژه شهر را زیر و رو کردیم و به نوعی خود را مدیون مردم اهواز می‌دانیم و باید این پروژه را به اتمام برسانیم.

رییس هیات مدیره شرکت کیسون درخصوص صحبت شهردار اهواز مبنی بر عدم ارائه صورت وضعیت از سوی پیمانکار گفت: در ابتدا صورت وضعیت برای شهرداری اهواز ارسال می شد اما آنها تقاضا می‌کردند که رقم موردنظر آنها به عنوان صورت وضعیت نوشته شود که نصف مبلغ هزینه‌های کیسون بود و ما نیز در قالب همکاری این کار را انجام می‌دادیم زیرا مطمئن بودیم که مبلغ هزینه شده بابت این پروژه را پرداخت می‌کنند.

وی همچنین به ماهیت قراردادهای EPCF نیز اشاره کرد و افزود: بنظر می رسد مجموعه مدیران مرتبط با این پروژه در خوزستان در درک این نوع پروژه‌ها دچار خطا شده‌اند و تصور می کنند انجام کار در قالب این پروژه با یک قیمت مقطوع است درحالی که کارفرما در حین اجرا خواستار تغییراتی در پروژه شد که باعث بالا رفتن قیمت می شود.

تدبیر به جای تبلیغ

انصاری با اشاره به اینکه پروژه متروی اهواز را نیمه‌کاره رها نمی‌کنیم اظهار داشت: اهواز بیش از هر شهر دیگر به مترو نیاز دارد اما در ۱۵ سال اخیر نیمه‌کاره مانده‌است. باید به جای تبلیغ به دنبال تدبیر باشیم.

وی ادامه داد: موضوع اختلاف شرکت کیسون و شهرداری اهواز یکبار در سال ۹۴ به شورای عالی فنی ارجاع داده شد و پس از ان شورای عالی فنی به نفع شرکت کیسون رای داد، بار دیگر حل این اختلاف در سال ۹۸ به شورای عالی فنی سپرده شد و مطابق مهلتی که پیش از این تعیین شده احتمالا حدود ۲ هفته دیگر جواب آن ابلاغ می‌شود.

رییس هیات مدیره شرکت کیسون بیان کرد: برخی شهرهای دیگر صاحب مترو، حدود سه هزار میلیارد برای راه اندازی پروژه اعتبار دریافت کرده اند اما این مبلغ در اهواز حدود ۳۰۰ میلیارد ریال یعنی ۱۰ درصد سایر شهرها است.

وی ادامه داد: قطعا شهرداری اهواز امکان فسخ این قرارداد را ندارد و اگر اصرار بر این امر شود از طریق مسائل قانونی آن را پیگیری می کنیم اما ما به دنبال ایجاد فضای همکاری هستیم. خود مجموعه شهرداری اهواز نیز می داند که در این مساله متوسل به اختیارات حاکمی شده‌است.

انصاری در بخشی دیگر توضیح داد: یکی دیگر از ایراداتی که به شرکت کیسون می گیرند عدم فاینانس پروژه است، در زمان مناقصه این پروژه به دلیل پیشنهاد شرکت کیسون مبنی بر فاینانس کردن این پروژه سایر پاکت‌ها باز نشد اما این امر منوط به بازکردن اعتبار اسنادی برای طرف خارجی از سوی کارفرما بود اما بانک عاملی این تضامین را نپذیرفت.

وی ادامه داد: ما خواستار یک گفت‌وگوی مشترک با شهردار اهواز در صداوسیما هستیم البته قصد محکوم کردن کسی را نداریم.

کلنگ پروژه قطارشهری اهواز حدود ۱۵ سال پیش بر زمین زده‌شد این پروژه قرار بود در مدت چهار سال از آغاز زمان کلنگ زنی به بهره برداری برسد اما با گذشت ۱۵ سال کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

پروژه متروی اهواز درگیر مشکلات ریز و درشت بسیاری از جمله ایجاد گره‌های ترافیکی در شهر توسط سازه‌های نیمه کاره، استهلاک تأسیسات و تجهیزات به کار رفته است، چهره شهر در نقاط مختلف برای ساخت این پروژه زخمی شده اما تاکنون تنها ثمره آن برای مردم حصارهای نازیبا در اطراف پروژه،  ایجاد ترافیک و سرگردانی بیت‌المال  بوده‌است.

پروژه متروی اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدان‌های اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است. این پروژه به ۲ گام دسته بندی و گام نخست آن از فرودگاه تا مصلا با ۶ ایستگاه تعیین شده است.

این پروژه از حدود ۲ سال پیش در پی بروز اختلاف میان شهرداری اهواز و شرکت کیسون تعطیل شده و کارگران آن با ۱۸ ماه حقوق معوقه از کار بیکار شده‌اند.

معاون عمران و توسعه شهری وزارت کشور چندی پیش گفته بود پروژه متروی اهواز نسبت به سایر کلانشهرها عقب است و تا زمانی که اختلافات موجود در این پروژه رفع نشود نمی‌توان زمانی برای افتتاح آن پیش بینی کرد.

در این میان شهردار اهواز مدعی شده است که انتخاب شرکت کیسون برای متروی اهواز یک خطای راهبردی بوده است و از فسخ قرارداد با این شرکت سخن می گوید.

به گفته موسی شاعری ارزش تمام این پروژه ۷۹۰ میلیون دلار آمریکا معادل هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال وقت بود، این قرارداد به صورت EPCF بسته شده است بدین معنا که شرکت کیسون باید تمام مراحل پروژه ازجمله طراحی مهندسی، خرید تجهیزات و اجرای پروژه را برعهده داشته باشد. این پروژه با چهار خط باید در مدت پنج سال به اتمام می‌رسید اما با گذشت حدود ۱۵ سال تنها ۵۷درصد در بخش CIVIL(سازه و مهندسی) پیشرفت فیزیکی داشته و برای مرحله تجهیز نیز که عملا اقدامی نشده است.

وی ادامه داد: مطابق قرارداد شرکت کیسون باید سه هزار و یکصد میلیارد ریال بابت اجرای بخش مهندسی پروژه دریافت میکرد اما تاکنون بابت همین ۵۷درصد پنج هزار میلیارد ریال از طریق صورت وضعیت و تعدیل دریافت کرده است. پس از کش و قوسهای فراوان به این نتیجه رسیده‌ایم که شرکت کیسون به عنوان پیمانکار پروژه قطارشهری اهواز اراده‌ای بر اتمام کار ندارد و دائما درحال بالا بردن ادعای مطالبه خود برای کار انجام نشده است.

همچنین رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز  نیز آبروی مدیران شهری اهواز را درگروی تکمیل متروی اهواز خواند و گفت: تاریخ‌های مختلفی تاکنون از سوی مسئولان کشوری، استانی و شهری برای تکمیل فاز نخست پروژه متروی‌اهواز داده شده و درواقع آبروی مسئولان و مدیریت‌شهری در گروی تکمیل این پروژه است.

پیش از این رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفته بود: فاز نخست پروژه متروی اهواز تا دهه فجر سال ۹۹ آماده بهره برداری است.

برچسب‌ها موسی شاعری اهواز شهرداری اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موسی شاعری اهواز شهرداری اهواز موسی شاعری اهواز شهرداری اهواز پروژه متروی اهواز شورای عالی فنی شهرداری اهواز میلیارد ریال شهردار اهواز صورت وضعیت شرکت کیسون پروژه مترو ۱۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۲۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناوگان متروی کرج به ۳۵۰ نیروی متخصص نیاز دارد

رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج نیروی مورد نیاز به منظور تکمیل ناوگان مترو (قطار شهری) کرج را حداقل ۳۵۰ نفر عنوان کرد. - اخبار استانها -

خلیل کوزه‌کنانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج گفت:  طبق استانداردها به ازای هر کیلومتر مترو تعداد 50 نفر نیرو مورد نیاز است. با توجه به وجود حدود 150 نفر در مجموعه، برای تکمیل و راه اندازی ناوگان به حدود 350 نیروی جدید و متخصص نیاز داریم.

وی اضافه کرد: البته این نیروها یک باره به سیستم اضافه نخواهند شد، بلکه به مرور و بر حسب نیاز مجموعه و پیشرفت پروژه، نیروها آموزش داده شده و به‌کارگیری می شوند.

رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج  با تأکید بر ضرورت به‌کارگیری نیروها بر اساس شرایط احراز تعیین شده، اذعان کرد: این افراد علاوه بر احراز شرایط مورد نیاز باید از لحاظ سلامت جسمی و روانی در شرایط آماده و مناسبی قرار داشته باشند.

به گفته کوزه‌کنانی، نیروهایی که در قطار شهری به کار گرفته شوند دوره های لازم را آموزش می‌بینند و سپس با تعهد خدمت در مجموعه به‌کار گرفته می‌شوند.

وی تصریح کرد: تمام تلاشمان را برای تربیت تیمی چابک، چالاک و متخصص به کار خواهیم گرفت، اما پیش از این مرحله، معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری کرج باید با موافقت شورای اسلامی شهر، با استفاده از روندهای برنامه‌ریزی شده و مرحله به مرحله نسبت به تأمین نیروی لازم قطار شهری کرج اقدام کند.

70 درصد ریل‌گذاری مترو کرج انجام شده است رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد

رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج با تأکید بر اینکه مترو به واسطه تأمین قطار و نیروی انسانی مورد نیاز معنا پیدا می‌کند، بیان کرد: مترو آدم‌هایی را می‌خواهد که عاشق این صنعت باشند و از زندگی خود برای کار و خدمت به مردم بگذرند. از این رو در تلاش هستیم نیروهایی را جذب کرده و آموزش دهیم که به بهترین نحو در محل تخصصی خود به کار گرفته شده و عاشق این حرفه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود
  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • ناوگان متروی کرج به ۳۵۰ نیروی متخصص نیاز دارد
  • مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!/یک ضربه دیگر بر بار شیشه/بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین
  • دعوای جالب چهره امنیتی با مدافع زاکانی بر سر قرارداد جنجالی +تصویر
  • بارش ۳۰ میلی‌متر باران طی ۳۰ دقیقه در اهواز
  • سرویس‌دهی رایگان خط ۲ مترو به تجمع بزرگ صادقیون
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر